Vladimír Volko

Ušijte mi taky školní uniformu!

4. 09. 2012 16:20:33
Furt na nás dospělé v dobrém rozmaru něco šijou....vyšší daně, mýto, odpadky místo potravin, tepelné štítky na barák, a mnohé další vymoženosti....a co my? Neremcáme. Jsme prostě už zvyklí a neseme to statečně. A tak je to správně, přátelé! Tak to má být. Ale co naše nebohé děti? Jsou ony dostatečně vybaveny pro reálný život? Umí snášet zklamání, zkrotit vztek a sklopit uši? Ne milý čtenáři, ta rozbitá panenka a ztracená skleněnka fakt nestačí! Řekněme si to na rovinu. Připraveni nejsou! Co bychom tak spáchali za dobro na těch rozjařených spratcích, co se ráno motaj po městě s taškama na zádech? Mám nápad! Ušijeme jim uniformy.
Angus Young - AC/DC
Angus Young - AC/DC

Východiska a společenská poptávka

Sociální inženýři identifikovali jasnou společenskou potřebu virtualizace sociální rovnosti. Kdo nebude rovný nebo rovně vypadat, bude srovnán a hotovo dvacet! Nemůžeme trpět, aby dítě trpělo sociálním srovnáním během školy! Sociálně trpět má až po škole, to je snad jasný. A stejně, jestli si hajzlík o víkendu něčeho všimne, tak naše bdělá komise pro vizualní nástroje virtuální sociální nivelizace už mu to vyžene z hlavy.

Tím bych otázku společenské potřeby uzavřel. Není prostě o čem diskutovat!

Axiomy

Když to vypadá jako kachna a kejhá jako kachna, tak je to prostě kachna. Takže jak je, blbouny, navlečem do stejnýho mundůru....a trochu je rozkejháme podle not, tak to máme v kufru.uniform1.jpg

Je jasné, že kachna kachnu nezakousne. Očekáváme pokles násilí ve školách s následným pozitivním dopadem na společnost. Děti se nám nebudou zapojovat do mezinárodního terorismu a tak vůbec se celkově zklidní.

Návrh řešení

Navrhnout slušivý sociálně přijatelný habitus. Nic složitého. Jeden letní a jeden zimní, po 6 tisících za kus jakápak složitost. Obleček by mohl zhotovit oblíbený regionální dodavatel. Zrovna mě jeden napadá. Sice to není typická krejčovská firma, ale kdo dovážel kokosové ořechy, ví co je obchod a zákazník. A přátelé, zákazník, to je základ.

Dále je třeba před školou ustanovit příjezdové hlídky. Ty budou dohlížet na to, že žáci, které rodiče chtějí do školy přivést v lepším autě, vjedou poslušně za plentu na parkovišti, z které budou již anonymně vycházet žáci.

Drahé hodinky a mobily bych navrhoval odebrat a nahradit po čas pobytu low-end přístroji a hodinkami za nájem více než nepatrný 699 Kč/měs.

Součástí sociálně nivelizační sady budou i přelepky na viditelné loga na botách se suchým zipem

Závěr a zhodnocení

Takto nastartovanou virtuální sociální nivelizací dosáhneme hned několika přínosů:

1. Dítka nebudou vystaveni potupnému srovnávání podle oblečení a mohou se daleko přirozeněji posmívat tlustým, neohrabaným či naopak nepřirozeně vyhublým či vzrůstem nedostatečným žákům. Ti se zastydí a mohou tak tento již zaviněný handicap dohnat. Jsou ještě v růstu, takže svůj osud mají v rukách.

2. Dítka, která si přece jen všimnou, že sociální rozdíly existují a že se jedná o kolosální podvod, budou výborně připraveni na období zapojení do pracovního procesu, jež je podobnými překvapeními doslova protkáno.

Už se moc těším. Nejraději bych si nechal ušít taky jednu. Nechť nám cestou k lepším zítřkům zní Angusovo: "I'm on a highway to hell....."

Autor: Vladimír Volko | karma: 31.91 | přečteno: 5427 ×
Poslední články autora