Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

elDoctor

5. 9. 2012 7:02
Kdo viděl DVD The Wall

od Pink Floyd - tam taky byly děti v uniformách! A viděl jsem děti v uniformách v bývalém SSSR - děs běs. Autorovi velká karma.

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

5. 9. 2012 7:22
Re: Kdo viděl DVD The Wall

Jo to za tím cítím taky;-)

0 0
možnosti
MM

captain cook

5. 9. 2012 5:14
hodne hloupy blog od nekoho, kdo vubec nema sajna!

0 0
možnosti
MM

captain cook

5. 9. 2012 5:40
Re: hodne hloupy blog od nekoho, kdo vubec nema sajna!

PS. kotzoure, mnohe tve prispevky se setkavaji s mym souhlasem, ale tento tvuj blogarsky vytvor je pitomina na kvadrat.

Jako rodic zijici ve spolecnosti ktera ma mnohageneracni zkusenost se skolnimi uniformami te mohu ujistit, ze jsou prima, prakticke, oblibene a zdaleka ne tak drahe jak se tu snazis namluvit. Proste jsou vsechno, co se tu snazis namluvit, ze nejsou.

A pokud delaji ditka cestou z skoly virval na ulici nebo v autobuse, je strasne jednoduche rozpoznat odkud jsou a oznamit to vedeni prisliusne skoly, ktere si to s nimi vyridi.

4 0
možnosti
TT

žepré

5. 9. 2012 3:24
Hodně povedený

:-)R^

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

5. 9. 2012 7:16
Re: Hodně povedený

;-)

0 0
možnosti
M

miter

5. 9. 2012 0:26
Taky jsem byla proti

ted ziju nejakej patek v Australii a verte, ty uniformy jsou celkem fajn. Neni nad osobni zkusenost a clovek by nemel apriori odmitat neco, co si nevyzkousel. Tim nemyslim doslova navlect se do uniformy, ale zit ve spolecnosti, kde je skolni uniforma uplne normalni.

4 0
možnosti
TT

žepré

5. 9. 2012 3:22
Re: Taky jsem byla proti

Srovnáváš nesrovnatelný. Jedná se o tradici vyjadřovat hrdě svoje příslušenství ke ctihodné vzdělávací instituci; tento původní aspekt je dneska sice už přežitý, nicméně tradice se drží. V anglosaských zemích to určitě vypadá dobře, stejně jako na Moravě só nezbytná všechna vinobraní, dožínky, hody... ovšem představ si, že australském střihačům nastane čas sklidit vlnu a nějací aktivisti budó pobíhat po silnicách v jakéchsi směšnéch hadrech, hrát na ubohý nástroje, vřískat a chlastat jakósi hnusnó pálenku a ještě ju spolu s tím ubohým tyátrem budó vnucovat obyvatelům každýho domu, no hrůza. Neskončili by náhodó aji v té údajně tolerantní Austrálii v pakárně?!

1 0
možnosti
JP

daGGos

4. 9. 2012 22:07
Ony ještě v Čechách zavedeny školní uniformy nejsou?

To mi přijde nějaké divné. Vždy, když jedu kolem některé z místních škol, vídám dívky - sluneční brýle přes půl obličeje, výstřih až někam k pupíku, k tomu minisukénku a kozačky nesmí chybět, k tomu chlapce - rovné kšilty, taktéž sluneční brýle, vytahaná trika/mikiny, rozkrok kalhot někde u kolen (holt těžká doba, na opasky už nezbylo) a oboje pohlaví pochopitelně cígo v hubě. Fakt si to nepletete?

6 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

4. 9. 2012 22:10
Re: Ony ještě v Čechách zavedeny školní uniformy nejsou?

;-)

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

4. 9. 2012 21:53
Uniformy podporují naopak šikanu a konflikty v kolektivu

Uniformy působí přesně opačně, než se mnohé vymyté mozky domnívají. Pokud srovnáte kohokoli například v ošacení, bude se chtít odlišovat jinak. Největší šikana byla vždy na vojně, čím pak to asi je? Rovněž v zemích, kde nosí iniformy děti, to vede doslova k válkám mezi různými školami (uniformami) a k šikaně v rámci kolektivu, kde se zavádí hierarchie právě například podle původu, postavení rodičů atd. Jediné řešení je to Marxovo - děti odebrat rodičům a vychovávat je ve společnosti anonymně. Tak jen dále s těmi experimenty.

0 0
možnosti
MM

captain cook

5. 9. 2012 5:29
Re: Uniformy podporují naopak šikanu a konflikty v kolektivu

nevis o cem mluvis, ty valko v kolektivu;-D

1 0
možnosti
JB

OrpheusF1

4. 9. 2012 20:43
další "chytrák"

Vážený, to, že tomu nerozumíte ještě neznamená, že byste tu měl plkat. Uniformy mají mnohem více výhod, než jen pitomost ve smyslu sociální rovnosti. například rodiče ani děti neřeší, co si obléct ráno do školy, protože je to jasné. nikdo neřeší, jestli nějaké oblečení do školy je vhodné, nebo není vhodné, hodí se na takovou nebo jinou situaci apod. oblečení je předem dané a je to jen a jen zjednodušení.

nevýhoda je české pojetí, tedy vymyslet nabubřelou uniformu a ještě diktovat rodičům, že ji mají koupit za x tisíc tam a tam. to je ten problém, nikoliv uniformy jako takové.

a pak ještě samozřejmě zabednění lidé, kteří jsou proti všemu

6 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

4. 9. 2012 20:51
Re: další

Na výhodu pro retardované rodiče, kteří nezvládnou obléci ráno své děti jsem úplně zapomněl. Uniformám 3x hurá.;-D

5 0
možnosti
RS

Rudla01

4. 9. 2012 20:27
Souhlasím se zavedením školních uniforem.

Nemyslím, že to nějak ubíjí kreativitu, tu mohou děti předvádět ve výtvarné výchově a hodinách zpěvu.

4 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

4. 9. 2012 20:54
Re: Souhlasím se zavedením školních uniforem.

No vidíte. Já k nim mám zase vyloženě odpor. Pokud se nestanou povinné...budem si moci oba vybrat a ze světa bude zase skvělé místo.;-D

2 0
možnosti
TJ

vioš

4. 9. 2012 19:19
na vojně byly uniformy také a jak to vypadalo...

Nejlepší školy sice uniformy mají, ale nejlepšími asi nebudou kvůli uniforem. Zkrátka je tam jiný druh studentů. Na obyčejných školách jsou uniformy zbytečnost, tuplem na základkách, kde se žáci znají a bydlí vedle sebe. Ono také sedět v parné třídě v saku s kravatou, obléknout ho na sebe během dvou minut po tělocviku, děkuji nechci.

0 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

4. 9. 2012 19:44
Re: na vojně byly uniformy také a jak to vypadalo...

Ale uniforma pro verejne skoly vetsinou neni az tak honosna, kdo mluvi o saku a kravate? Ono to neni tak horke, v Cesku uniformy nemaji tradici a pokud by byly, nebylo by to na skodu, ale ne kvuli nejakemu stirani rozdilu = tak opravdu nefunguji.

1 0
možnosti
DM

Aretta

4. 9. 2012 19:18
To je tak výborný,

až je to smutný.

R^R^

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

5. 9. 2012 7:24
Re: To je tak výborný,

;-(;-)

0 0
možnosti