Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

22. 5. 2011 13:20
Já chci taky...

...kousek moře ;-D R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

23. 5. 2011 10:24
Re: Já chci taky...

kolíky už mám hotový....jen čekám, kdy začnou dražit;-D

0 0
možnosti
KT

Ježikača

14. 5. 2011 16:42
jo, jo.

tak to nejspíš dopadne. nebo tam budou jezdit Němci zadarmo. konec konců jinak bychom si museli myslet, že komunismus funguje, jen musíte být šikovní.

0 0
možnosti
M

maxas

13. 5. 2011 3:28
souhlasit s nesmyslem,

se dá, ale jeto hloupost. Astronomický řecký dluh nevznikl toliko soustavným kradením několika tisícové "věrchušky" , narůstal utajeně hlavně projídáním sociálních výhod, dávek a benefitů, tedy za účasti podstatné části národa. A protože věrchuška už práskla do bot zůstane tento dluh národu celý. Stávky a protesty  situaci toliko zhoršují a nemohou absolutně nic vyřešit. Způsobí, že kolaps bude jen oněco rychlejší. Splatit dluh je nereálné, Výnosy z pěstování oliv a výroby kozího sýra nepostačí ani na úroky. Nejpravděpodobnější se zdá to, že věřitelé ostrouhají, budou muset své pohledávky zahrnout mezi nedobytné. Je otázkou času kdy se k tomu odhodlají a jaké to bude mít pro ně následky. Následky pro Řecko jsou momentálně nepředpověditelné, v každém případě bude bez jakéhokoli dalšího úvěru a pojede jen za vlastní. Bude to zajímavé.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

13. 5. 2011 9:11
Re: souhlasit s nesmyslem,

souhlasím, ale právě rychlost krachu může být už jedinou výhodou, která se z dostupných řešení vůbec rýsuje.;-)

Osobně si přeji, aby tento příklad byl dostatečně odstrašující, aby zastavil utrácení v těch částech EU, kde se ještě úplně nezbláznili a zpomalil tam, kde socialistická sebranka i nyní pevně vládne. (Ať jsem konkrétní např. a) = Finsko b) = Francie)

0 0
možnosti
MT

tymak

12. 5. 2011 1:15
...

Ono celý tohle půjčování předluženým státům na mě působí dojmem, jako kdybyste notorickému ochlastovi dali flašku pokaždé, když slíbí, že už nebude pít.

0 0
možnosti
M

maxas

13. 5. 2011 3:05
Re: ...

Nejenže to tak vypadá, ale i funguje. Hezký!!

0 0
možnosti
H

Hroznej.puberťák

11. 5. 2011 22:51
Mě na tom nejvíc fascinuje

... že i ten, kdo vlastně vůbec nic nedělá, může stávkovat :-P

0 0
možnosti
PK

dolch

13. 5. 2011 3:35
Re: Mě na tom nejvíc fascinuje

Ale to je úžasná myšlenka ;-DR^

0 0
možnosti
H

habit-.!..

11. 5. 2011 22:10
... já bych jim místo 50mld...

...půjčil Paroubka... to by v r.2012 potřebovali ne 50, ale 250 miliard... ale zato by byli v klidu, protože by věděli, že dluhy se neplatí...

0 0
možnosti
MP

martini pink

11. 5. 2011 21:35
A zabyval jste se

otazkou, jake by to bylo, kdyby Rekove opustili EU a dostali zpatky svou starou menu? Jak a kdy by byli slabym drachmem schopni splatit sve dosavadni dluhy? Rekum by se dobre nevedlo, asi by se jim ze zeme zacal odlevat kapital, uz by jim nikdo nepujcil .. a to by pak byl komfort. Nezapomente, ze se Recko dostalo do soucasne situace (predrazeni, spatne hospodareni..) prevazne vlastnim pricinenim a sesroubovat sve naroky musi tak jako tak a jak je videt, jeho obyvatele se k tomu moc maji. Otazka by mela spis byt, jestli jim EU v hrozicim bankrotu jeste pujci a ona to tentokrat peclive zvazi. 

0 0
možnosti
H

habit-.!..

11. 5. 2011 22:15
Re: A zabyval jste se

... další půjčka jen prohloubí jejich závislost na pomoci a vyvolá pocit, že to není tak žhavé a netřeba se vzrušovat...

... podobný, i když daleko fatálnější problém byl při hladomoru v Somálsku - mezinárodní společenství jim tam lifrovalo potraviny horem dolem, že zbídačelí somálci úplně ztratili schopnost  živit se sami...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 5. 2011 17:38
Nebojte

Nejdřív odboráři svými stávkami (přesněji jejich důsledky: nedostatečné úspory) zajistí nezvládnutelné zadlužení.

Pak lidi rozdráždí stávkami proti pomoci ostatních států (bude-li v té době ještě nějaká). Podle odborářů totiž za vše může věřitel, který chce své pohledávky zpět.

No - a pak nebude proč stávkovat. Peníze nebudou už na nic. Absolutně na nic. V obou významech toho slova (tedy že především vůbec nebudou; a pokud ano, budou na dvě věci).

0 0
možnosti
E

Eglund

11. 5. 2011 14:10
S Řeky máme jednu věc společnou

a to je doktrína "já za to nemůžu to oni". Řekové jsou přesvědčení, že jsou chudáčci, pracovití a skromní, které okradli zlí politici a mezinárodní spiknutí. Češi jsou pevně přesvědčení, že vůbec nemůžou za to, že se u nás krade a je tady korupce. To oni, oni, politici, my ne, my ne!

Jenomže každý z venku to vidí: Řekové jsou líní flákači a Češi kradou a berou úplatky, okrádají "stát" nebo "město" a myslí si, že to zaplatí někdo jiný, Cokoliv není přibité, z veřejného prostoru ukradnou, a hrozně se diví, že politici kradou? Mezi lidmi to tak normální, že už si toho nikdo ani nevšímá. Politici, podnikatelé nebo úředníci nepřišli odnikud zvenku, jsou to průměrní příslušníci našich národů.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

11. 5. 2011 14:20
Re: S Řeky máme jednu věc společnou

Nerad plivu na vlastní národ.....ale obávám se, že v tomhle máte částečně pravdu. Leč přesto...určitě ne všichni patří k těm "zlodějským Čechům". Sebe rozhodně vyjímám a své známé na 90% taky, neb s těmi "dlouhoprstými" nebratřím. A dovoluji si tipnout, že já a moji známí v tom určitě nebudeme sami.;-)

Těch lapků je tu ale dost, to je fakt.

0 0
možnosti
D

dýmka

11. 5. 2011 12:47
Já to (snad) pochpil

a mám stejný názor.

Je-li stát zadlužen, může to vyřešit dlouhodobým šetřením. Pak dluhy zaplatí všichni (skoro) občané, z nichž nemalá část si žila nad poměry.

Pokud by došlo na řešení restrukturalizací dluhu (jak eufeministické pojmenování státního bankrotu), pak to zaplatí věřitelé, kteří státu - jeho občanům - umožnili život na dluh a kteří byli klamáni nepravdivými informacemi o hospodaření státu. Nepochybně chápu stávkující Řeky, prtože tato varianta by pro ně byla nesrovnatelně příjemnější. Ale stejně jako autor si myslím, že to by byl konec jakékoli solidarity mezi státy eurozóny i evropské unie. Proti tomu ba se fakt mělo demonstrovat!! 

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

11. 5. 2011 12:51
Re: Já to (snad) pochpil

R^ ba ba

0 0
možnosti